Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Doliu la Chişinău

Doliu la Chişinău

Astăzi, 16 mai, se împlinesc 200 de ani de la semnarea, în 1812, a Tratatului de pace ruso-turc, prin care Moldova din stânga Prutului a fost anexată la Imperiul Rus. Potrivit unei decizii a Primăriei Chişinău, astăzi, în mun icipiu este declarată Zi de doliu,  drapelele de pe oficiile instituţiilor municipale fiind coborâte în bernă.  

La 10.00, conducerea PL, deputaţi, miniştri, reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale, tineri liberali vor depune flori la Piatra comemorativă, instalată în faţa Guvernului, în memoria victimelor ocupaţiei sovietice. În seara zilei, cu începere la ora ora 20.00, Partidul Liberal organizează un miting de comemorare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde vor fi aprinse mii de lumânări în memoria victimelor ocupaţiei.

La Ambasada României de la Chişinău va avea loc cu începere la ora 19.00 Drumul Luminii şi al Memoriei, care va include un marș de torţe şi lumânări în cinstea apărătorilor etniei românești. Acşiunea este organizată de Consiliul Unirii.